Graafinen suunnittelu
WordPress verkkosivut

Nettisivut ja ylläpito

Nettisivut ovat yrityksesi yksi tärkeimmistä resursseista. Jos olet aivan alkuvaiheessa, suosittelen opettelemaan sivujen rakentamisen itse, paitsi jos kassassasi on rahaa elämiseen ainakin seuraavaksi 12 kuukaudeksi. Rakentaminen on helpompaa kuin uskot. Jos yrityksesi pyörii jo ja sinulla on kassassa rahaa niin sivut kannattaa ehdottomasti ostaa. Silloinkin sinun pitää ymmärtää millaiset sivut oikeasti tarvitset.

Suurin virhe mitä näen asiakkaillani on sivut, jotka on ostettu mainostoimistolta, joka käyttää hyvin marginaalista tai hyvin vaikeaa järjestelmää sivujen rakentamiseen. Silloin asiakkaani joutuu ostamaan käytännössä kaikki muutokset ja päivitykset mainostoimistolta. Se on typerää.

Voin näyttää sinulle lukuisia esimerkkejä kymmenien ja satojen miljoonien eurojenarvoisista brändeistä, joiden sivut ovat rakennettu 35 euron hintaisen teeman ja ilmaisen julkaisujärjestelmän päälle.

Hyvien sivujen pohjalle tarvitset kolme palvelua.

1. Hosting

Käytän Hostingpalvelu.fi palveluntarjoajaa. Sieltä saat webhotellin ja domainin.  Tutustu Hostingpalveluun täältä. Jos sinua kiinnostaa tietää miksi valitsin juuri hostingpalvelun niin lue tämä kirjoittamani artikkeli


Jos sinulla ei ole vielä omaa domainia (esim. laurihuusko. ) niin varaa sellainen. Suosittelen varaamaan yhden omalla nimelläsi ja yhden yrityksesi. Täältä löydät ohjeet: domainin varaamiseksi.

Hostingpalveluiden palveluista sinulle aloittaessa riittää Peruspaketti kuitenkin jos rakennat sivut WordPressille ja tahdot enemmän tehoja niin suosittelen että otat WP1 paketin. 

2. Julkaisujärjestelmä – WordPress

Ainoa vaihtoehto, mitä suosittelen, on WordPress. Se on hyvä, olit sitten rakentamassa sivuja itse tai tilaamassa niitä. Wordpressiin täältä.

WordPress on maailman käytetyin julkaisujärjestelmä, minkä takia siihen on saatavilla helposti tukea. Jos joskus päätät vaihtaa mainostoimistoa, koodaria tai designeria niin tekijä löytyy varmasti. Lisäksi seuraavan tahon on mahdollista rakentaa vanhan päälle.

 

3. Teema

Jokaisella WordPress sivulla on teema. Yksinkertaisesti teema määrittää miltä sivustosi alkaa näyttämään. Teemoja löytyy ilmaisena ja maksullisina. Yleensä perus teema tekee yhden asian hyvin ja muut ei niin hyvin. Nykyisin kuitenkin tilanne on paljon parempi, löydät aivan loistavia teemoja myös ilmaiseksi.
Olen kirjoittanut artikkelin kuinka voit valita itsellesi teeman, voit lukea sen täältä.

Maksullisista teemoista suosittelen Divi teemaa. Käytän sitä aina kun mahdollista. Divin etuja on sen sivurakentaja jolla voit rakentaa mitä vain. Tämän lisäksi Diviä kehitetään säännöllisesti ja sillä on todella laaja käyttäjäkunta ja yhteisö.  

Tutustu Diviin täältä

 

Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeisimmät artikkelit

Olen 37-vuotias WordPress asiantuntija ja Graafinen suunnittelija.

Tämän blogin tarkoitus on jakaa vinkkejä ja ohjeita WordPressin käyttöön.

Intohimonani suunnitella myyviä verkkosivuja joita on helppo ylläpitää myös itse.

Uutiskirje

Liity listalle niin kerron aina kun uusi kirjoitus on julkaistu.

Uusimmat artikkelit

Wordpress
Lauri Huusko

Elä koskaan valitse WordPress.com palvelua

Tämä artikkeli on sinulle jos mietit WordPress sivuston rakentamista ja mietit miten WordPress.com ja WordPress.org eroavat toisistaan? Kun haluat rakentaa sivustosi tarvitset käytännössä palvelimen minne sivustosi

— Lue artikkeli

Kiinnostaako
yhteistyö?

Ota yhteyttä puhelimella tai sovi palaveri suoraan Laurin kanssa kalenteriin

040 162 2733 – info@laurihuusko.fi

Lauri Huusko

WordPress asiantuntija. ja Graafinen suunnittelija

Puhelin

040 1622 733

Sähköposti

info@laurihuusko.fi